Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

112 nu ook bereikbaar via tekstberichten in app

donderdag 13 januari 2022

112NL-appVia de app 112NL kunnen mensen die niet goed kunnen horen of spreken noodnummer 112 bereiken. Chatten met de meldkamer is mogelijk in de app.

Op die manier kunnen mensen via tekstberichten vragen om hulp. Ook voor mensen die geen of slecht Nederlands of Engels spreken is de app geschikt, want hij kan vertalen.

Meldkamer

Bij het installeren van de 112NL-app vult de gebruiker informatie over zichzelf in. Die wordt meegestuurd op het moment dat diegene het noodnummer probeert te bereiken. Is iemand doof of slechthorend, of is er een taalbarrière, dan start de centralist in de meldkamer een chatgesprek. De app kan 109 talen vertalen tijdens het chatten.

Doorontwikkelen

De app deelt automatisch de locatie van de melder met de meldkamer. In de toekomst kan via de app ook foto- en videomateriaal worden meegestuurd en komt er een ik-kan-niet-praten-knop, laat de politie weten.

Downloaden

De app 112NL is beschikbaar in de Google Play Store (voor Android-toestellen) en in de App Store (voor iPad/iPhone).

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.