SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

123456 weer onveiligste wachtwoord

vrijdag 14 december 2018

123456 weer slechtste wachtwoordHet onveiligste wachtwoord voor online diensten is 123456. Die cijfercode voert dit jaar opnieuw de lijst met zwakste wachtwoorden aan van het bedrijf SplashData.

Het beveiligingsbedrijf publiceert elk jaar in december een top 100 met zwakke wachtwoorden. De samenstellers kijken hoe vaak een wachtwoord voorkomt op lijsten met gestolen gebruikersgegevens. Elk jaar duiken weer dezelfde slechte wachtwoorden op. Bij een eventuele hack worden ze supersnel geraden. Het zijn dus geen handige wachtwoorden voor sites of voor uw smartphone.

Tien onveiligste wachtwoorden

Het onveiligste wachtwoord is dus 123456. Meteen daarna volgt password (Engels voor wachtwoord), 123456789 en dan 12345678. De top tien gaat verder met 12345 en 11111. De reeks 1234567 is ook populair, net als sunshine (zonneschijn) en qwerty (de bovenste letters van het toetsenbord). Op tien staat iloveyou (ik houd van jou).

Kies niet dit soort makkelijke wachtwoorden, maar een combinatie van cijfers, letters en leestekens. Lees meer hierover in het artikel ‘Wachtwoorden bewaren’ en in onze tip 'Maak een sterk wachtwoord'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.