SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Aanbiedingen telefoons op Google misleidend

vrijdag 10 november 2017

SmartphoneTelefoonverkopers overtreden de wet met kleine advertenties op Google Shopping. De telefoons lijken spotgoedkoop, maar er staat niet bij dat het een lening is.

RTL Nieuws deed onderzoek naar de aanbiedingen die te vinden zijn via Google Shopping. Wie een product zoekt, ziet daar snel welke aanbiedingen er allemaal zijn. Bedrijven betalen om er te worden vermeld: het zijn dus advertenties.

Lening?
In advertenties en reclames voor mobiele telefoons moet duidelijk staan of het een totaalprijs is of een aanbieding die is gekoppeld aan een lening. Bij een lening zit het resterende aankoopbedrag verwerkt in de maandelijkse abonnementsprijs. Klanten krijgen een BKR-registratie als ze ingaan op het aanbod. Onder meer Vodafone, T-Mobile, KPN, Tele2 en Belsimpel melden dit niet in de tekstjes bij de aanbieding.

Beloftes
RTL ontdekte dat deze werkwijze tegen de wet is, en vroeg om een reactie. Sommige providers beloven met de advertenties te stoppen, andere passen ze aan. Sommige bedrijven laten weten dat het aan Google ligt. Er is maar weinig plek voor tekst en ‘geld lenen kost geld’ kan niet standaard bij zulke advertenties worden getoond in het klein, is de uitleg.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.