Menu Zoek

ABN AMRO start binnenkort met Google Pay

woensdag 7 april 2021
ABN AMRO start binnenkort met Google Pay

De bank ABN AMRO lanceert in het tweede kwartaal van dit jaar de app ABN AMRO Google Pay. Hiermee kunnen klanten betalen via een Android-telefoon.

Google bracht eind 2020 Google Pay uit in Nederland. In eerste instantie was deze dienst alleen beschikbaar voor klanten van de kleinere banken Bunq, Revolut en N26. De grotere bank ABN AMRO kondigt nu aan dat zij binnenkort ook Google Pay gaat gebruiken. Hierdoor kunnen klanten contactloos betalen met een Android-telefoon.

Betalen via telefoon

ABN AMRO-klanten konden tot eind 2019 al betalen met een Android-telefoon. Maar de bank besloot toen te stoppen met de daarvoor gemaakt app ABN AMRO Wallet. In de tussentijd kreeg de bank veel vragen naar de mogelijkheden van Google Pay. Halverwege het tweede kwartaal biedt de bank daarom de nieuwe betaalmethode aan. Klanten van ABN AMRO met een iPhone konden al met hun telefoon betalen via Apple Pay.

Andere banken

Andere grote banken, zoals ING en Rabobank, werken niet samen met Google Pay. Dat wil niet zeggen dat klanten van deze banken niet met een Android-telefoon kunnen betalen. ING en Rabobank bieden via een eigen app deze betaalmethode aan. Dat kan, omdat op een Android-telefoon betalingen niet via Google Pay hoeven te lopen. Dit in tegenstelling tot iPhones waarbij het gebruiken van Apple Pay verplicht is voor mobiele betalingen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.