SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Afrekenen met Tikkie in webwinkels

donderdag 22 november 2018

Tikkie Supersnel betalenWebwinkels kunnen een Tikkie-betaaloptie toevoegen. Klanten krijgen dan een betaallink per sms en rekenen af via iDEAL.

Met de mobiele betaalapp Tikkie kunnen ook webwinkelbestellingen worden afgerekend. 'Tikkie Supersnel betalen' heet de nieuwe optie. De betaaloptie maakt het de consument een stuk gemakkelijker omdat niet meer bij elke webwinkel persoonsgegevens ingevuld hoeven worden. Het werkt als volgt:

  • Klik bij het afrekenen (in webwinkels die de optie aanbieden) op Tikkie Supersnel betalen.
  • Vul uw 06-nummer in.
  • U krijgt een betaallink per sms. Tik daarop en reken af met iDEAL.

Eenmalig vult u uw adresgegevens in. Tikkie Supersnel betalen onthoudt die gegevens voor de volgende keer. Op die manier betaalt u heel vlot in aangesloten webwinkels. En veilig omdat u pas afrekent in de eigen iDEAL-omgeving.

Tikkie

De app Tikkie is een initiatief van ABN Amro. Met de app is gemakkelijk voorgeschoten geld terug te vragen van andere mensen. Lees er meer over in de tip 'Geld terugbetalen met Tikkie'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.