SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

AH.nl lekt 10.000 klantgegevens

vrijdag 9 november 2018

Datalek bij Albert HeijnDe inloggegevens van tienduizend klanten van Albert Heijn waren korte tijd te zien in de adresbalk van de site. De supermarkt heeft de wachtwoorden van die mensen geblokkeerd en hen een mailtje gestuurd.

Het probleem trad op bij klanten die ingelogd waren op de site AH.nl, bijvoorbeeld om boodschappen te bestellen. Door een foutje in een van de achterliggende programma’s stonden inlognaam en wachtwoord korte tijd in de adresbalk van de browser.

Meegluren

Op zich geen probleem voor de klanten, tenzij iemand over hun schouders mee stond te kijken en de gegevens onthield. Of als de klant op een onbeveiligd netwerk zat te internetten terwijl er een hacker actief was. Geen veelvoorkomende situaties. Albert Heijn laat weten dat er geen verdachte activiteiten zijn op de accounts van de klanten.  

Nieuw wachtwoord

Wel zijn uit voorzorg alle wachtwoorden geblokkeerd. De klanten hebben een mailtje gekregen met de vraag hun wachtwoord opnieuw in te stellen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.