Menu Zoek

App Nature Today komt met tekenverwachting

maandag 22 juni 2020

Tekenradar in app Nature TodayDe natuur-app Nature Today breidt uit met meldingen over tekenbeten. Gebruikers kunnen via de app zien waar er veel teken actief zijn.

Tekenbeten zijn vervelend en kunnen onder meer de ziekte van Lyme veroorzaken. De beestjes wonen bijvoorbeeld in grasvelden en springen op benen van voorbijgangers om ze te bijten en zich vol te zuigen. Het is belangrijk om een tekenbeet te voorkomen. Wie weet waar ze worden gezien, kan zich passend kleden of ergens anders naartoe gaan om te wandelen.

Waarschuwing voor teken

In juni en juli worden elk jaar de helft van de totale jaarlijkse hoeveelheid tekenbeten gemeld bij Tekenradar.nl. Het zijn dus de maanden waarin de meeste mensen een tekenbeet oplopen. In de loop van de week krijgt de app Nature Today een update met een teken-waarschuwing.

Elke vierkante kilometer

De app baseert zich op het weerbericht, satellietgegevens en de verschillende landschappen in de natuur. Dagelijks wordt zo voor elke vierkante kilometer in Nederland een actuele Teken-alert opgesteld. De tekenverwachting geeft aan of het aantal teken minimaal, gering, middelmatig, hoog of zeer hoog is.

App downloaden

De app Nature Today is gratis te downloaden in de App Store (iPhone, iPad) en de Play Store (Android). Om de app goed te gebruiken, is het aanmaken van een account nodig. De eerste maand is het gebruik van de app gratis, daarna niet meer.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.