SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Apple-apparaten herstarten door 'foute' link

maandag 17 september 2018

iPad kan herstarten bij het aanklikken van een bepaald soort link.iPhones, iPads en Mac-computers kunnen spontaan herstarten na het aanklikken of -tikken van een link op internet. Dat komt door een foutje in de programmatuur van de apparaten.

Een veiligheidsdeskundige ontdekte het probleem. Hij zag dat zijn Apple-apparaten vastliepen en moesten herstarten na het aanklikken of aantikken van een bepaald type internetlink.

Speciale soort link

Het gaat niet om een normale link met een webadres erin, maar om een link met zogeheten CSS-code erin. Dat soort codes wordt gebruikt om het uiterlijk van websites te bepalen, normaal gesproken staan ze niet in weblinks. Apple-apparaten kunnen er niet mee omgaan, lopen vast en vallen uit, om daarna weer te starten.

Geen groot probleem

Er gebeurt verder niets ergs als iemand in browser Safari die link aanklikt. Het kan alleen als een verrassing komen als de iPad, iPhone of Mac-computer ineens uit zichzelf herstart. Als dit u overkomt, maakt u zich dan geen zorgen. Het is geen ernstig probleem, hooguit wat hinderlijk. Het is niet bekend of Apple het probleem gaat oplossen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.