SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Apple maakt oudere iPhones langzamer

vrijdag 22 december 2017

iPhonesOudere modellen iPhones worden bij updates van het besturingssysteem iOS steeds langzamer. Dat komt niet door de leeftijd van de toestellen. Apple doet het met opzet.

Het gerucht gaat al een tijdje en stak bij de laatste update van iOS weer de kop op. iPhones 6, SE en 7 zouden trager zijn geworden na installatie van de update. Eerst werd gedacht dat het de verbeelding van de eigenaar was. Maar daarna wezen tests uit dat de toestellen echt langzamer waren geworden.

Verkooptruc
Mensen dachten toen dat het een trucje van Apple was. Door de toestellen langzamer te maken, gaan mensen sneller een nieuwe kopen. Maar dat is niet de reden, zo geeft het bedrijf nu toe.

Ontwerpfout
Oudere toestellen zouden uit kunnen vallen als ze te zwaar worden belast terwijl de batterij niet helemaal vol is. Hoe ouder een toestel, hoe sneller de accu leegloopt en het probleem kan optreden. Dat komt door een ontwerpfout. Apple maakt de smartphones kunstmatig langzamer zodat ze niet uitvallen.

Kritiek
Deze uitleg is niet goed ontvangen door klanten en andere partijen. De Consumentenbond zegt bijvoorbeeld dat Apple de accu's dan maar moet vervangen. En niet de klant opzadelen met een trage telefoon doordat de accu snel slijt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.