SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Apple presenteert drie nieuwe iPhones

woensdag 13 september 2017

iPhone XApple brengt drie nieuwe smartphones uit: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en het paradepaardje: de iPhone X. Wie denkt over aanschaffen, zal diep in de buidel moeten tasten.

Het kleinste model, de iPhone 8 met een scherm van 4,7 inch en 64 GB geheugen, gaat 809 euro kosten. Wie een groter scherm wenst, kiest voor de iPhone 8 Plus die een schermgrootte van 5,5 inch biedt. De 64 GB-uitvoering kost 919 euro. De iPhone X meet 5,8 inch. Het model met 64 GB geheugen komt op 1159 euro.

iPhone X
Een telefoon van bijna 1200 euro, wat koop je daarvoor? Op de eerste plaats bestaat de voorkant van het toestel volledig uit een beeldscherm. En het hele toestel is van glas. De thuisknop is verdwenen. Ontgrendelen gebeurt door te dubbeltikken op het toestel. Doordat de thuisknop is verdwenen, kan niet meer worden ingelogd met een vingerafdruk. In plaats daarvan introduceert Apple gezichtsherkenning, door het bedrijf 'Face ID' genoemd.

Draadloos opladen
De drie nieuwe toestellen ondersteunen draadloos opladen. De daarvoor benodigde oplaadmat moet los worden besteld.

Verkrijgbaarheid
De iPhone 8 en 8 Plus zijn verkrijgbaar vanaf 22 september, maar al te bestellen vanaf 15 september. De iPhone X komt 3 november op de markt, maar is vanaf 27 oktober te bestellen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.