Menu Zoek

Apple presenteert iPhone 12, zonder stekker

donderdag 15 oktober 2020

iPhone 12Apple toonde onlangs de nieuwste iPhone-modellen. Opvallend: de telefoons worden zonder stekker en oordopjes geleverd.

Apple onthulde half oktober de nieuwste modellen: de iPhone 12, de 12 Mini, de 12 Pro en de 12 Pro Max. Het was al duidelijk dat de apparaten eraan zaten te komen, maar nu zijn meer details bekendgemaakt.

Metalen band

De iPhone 12 lijkt op zijn voorgangers van de 4e en 5e generatie. Net als die telefoons heeft de iPhone 12 een metalen band om de rand van het toestel. De iPhones zijn voorzien van een Apple A14 Bionic-chip. Deze chips zouden 50 procent sneller zijn dan die in de huidige modellen. Een ander nieuwigheidje is een magneet in de achterkant. Daarmee kan de telefoon ook draadloos worden opgeladen, of kunnen bepaalde hoesjes vastklikken aan de magneet.

Minder verspilling

Bij de telefoon wordt wel een kabel meegeleverd, maar een stekker en oordopjes ontbreken. Dit om verspilling tegen te gaan, aldus Apple. Het bedrijf levert deze accessoires wel afzonderlijk.

De prijzen liggen tussen de 809,- en 1.259,- euro.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.