SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Apple presenteert nieuwste iPhones

donderdag 13 september 2018

Nieuwste iPhonesDe iPhone Xr, Xs en Xs Max worden de drie nieuwe modellen die Apple binnenkort uitbrengt.

Apple kondigt drie iPhone-opvolgers aan. Tijdens het gebruikelijke Apple Event dat jaarlijks wordt gehouden in september presenteerde het bedrijf de iPhone Xr, iPhone Xs en de iPhone Xs Max. Alle drie gebaseerd op de vorig jaar uitgebrachte iPhone X.

iPhone Xr

De iPhone Xr is de goedkoopste van de nieuwelingen en is in feite een goedkopere uitvoering van de bestaande iPhone X. Voor de benaming, Xr, is gekozen om aan te geven dat de specificaties van het toestel onder die van de nieuwe iPhone Xs liggen. U spreekt de naam van de telefoon uit als 'iPhone 10r'.

De telefoon heeft een 6,1-inch lcd-scherm, een 12 megapixel-camera en ondersteunt draadloos opladen. Als enige van de drie nieuwelingen is deze telefoon in knalkleuren verkrijgbaar: zwart, wit, rood, geel, koraal en blauw.

Prijzen van de iPhone Xr in de Nederlandse winkels: 64GB: €859,-; 128GB: €919,-; 256GB: €1029,-. De verkoop start in Nederland op 26 oktober.

Bekijk alle specificaties van de iPhone Xr bij Apple.

iPhone Xs

De iPhone Xs is met een 5,8-inch duscherm kleiner dan zijn goedkopere broer de Xr. Maar de verdere specificaties liggen beduidend hoger waardoor de startprijs 300 euro duurder uitvalt. Het toestel heeft twee camera's aan de achterkant. De daarin aanwezige lenzen geven de telefoon een bereik van groothoek tot tele. En de scherptediepte kan worden gevarieerd, zoals bij een spiegelreflexcamera. 

Ook de iPhone Xs ondersteunt draadloos opladen. De iPhone Xs is verkrijgbaar in de uitvoering goud, spacegrijs en zilver.

Prijzen van de iPhone Xs in de Nederlandse winkels: 64GB: €1259,-; 256GB: €1429,-; 512GB: €1659,-. De verkoop start in Nederland op 21 september.

Bekijk alle specificaties van de iPhone Xs bij Apple.

iPhone Xs Max

Het zal niet verbazen: de iPhone Xs Max is een grotere uitvoering van de iPhone Xs. Het scherm is met 6,5-inch zelfs het grootste scherm dat Apple ooit op een telefoon heeft geplaatst. Overige specificaties zijn gelijk.

Prijzen van de iPhone Xs Max in de Nederlandse winkels: 64GB: €1159,-; 256GB: €1329,-; 512GB: €1559,-. De verkoop start in Nederland op 21 september.

Dualsim of niet?

Alle toestellen ondersteunen dualsim. Dat wil zeggen dat het mogelijk is twee simkaarten te gebruiken. Maar Apple gebruikt hiervoor een speciale techniek die op dit moment nog niet door Nederlandse providers wordt ondersteund.

Assortiment

Met de introductie van de drie nieuwe toestellen zullen de volgende toestellen niet meer verkrijgbaar zijn: de iPhone SE, iPhone 6s en de iPhone X. De toestellen die wel in het assortiment blijven worden goedkoper. Dat zijn de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.