Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Apple staat toe dat app-makers gebruikers benaderen

dinsdag 26 oktober 2021

Apple staat toe dat app-makers gebruikers benaderenApple past de richtlijnen van de App Store aan. Makers van apps mogen nu contactgegevens van gebruikers vragen en hen wijzen op andere betaalmethodes.

Apple heeft strenge regels voor apps in de App Store. Dat is de online winkel waarin iPhone- en iPad-gebruikers apps kopen. Het bedrijf geeft met nieuwe regels app-makers iets meer vrijheid.

Vragen naar contactgegevens

Om te beginnen mogen die makers gebruikers voortaan vragen naar contactgegevens, zoals naam en e-mailadres. Daarbij gelden nog wel een aantal voorwaarden. Zo moet de app ook werken als mensen de informatie niet willen geven.

Andere betaalmethode

Een andere opvallende verandering heeft te maken met de betaalwijze voor aankopen in een app. Vroeger kon betalen alleen via de App Store. De ontwikkelaars moesten dan 15 of 30 procent van het aankoopbedrag aan Apple afstaan. Nu mogen app-makers de gebruikers vragen buiten de Store om te betalen. Dat kunnen ze onder meer doen via een e-mail.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.