Menu Zoek

Apps voor iPhones en iPads worden duurder

woensdag 21 september 2022

Prijzen in App Store omhoogApple verhoogt vanaf 5 oktober de prijzen in de App Store. Op iPhones en iPads gaan apps en aankopen binnen apps dus meer kosten.

Apple geeft makers van apps vaste prijsmogelijkheden. Dat zorgt voor eenheid van de prijzen in de App Store. Deze prijzen gaan gemiddeld met twintig procent omhoog. Een app die nu 99 cent kost, gaat vanaf oktober 1,19 euro kosten. Apps van 1,99, 2,99 en 3,99 euro gaan naar 2,49, 3,49 en 4,99 euro. Deze prijzen gelden voor alle landen in de EU.

Aankopen in apps

Nieuwe aankopen in apps worden ook duurder. Bestaande abonnementen bij apps hoeven niet mee te gaan met de prijsstijging. De makers van de apps mogen zelf beslissen of ze de huidige prijzen behouden.

Wisselkoers

Apple paste voor het laatst de prijzen aan in augustus 2021. Toen werden apps juist goedkoper. De huidige prijsstijging heeft te maken met wisselkoers van de euro en Amerikaanse dollar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.