Menu Zoek

Batterijproblemen iPhone en iPad door update

vrijdag 10 juli 2020

Batterij leegDe update 13.5.1 op iOS veroorzaakt batterijproblemen bij sommige gebruikers.

Een deel van de iPhone- en iPadgebruikers meldt dat de accu sinds de nieuwste update veel sneller leegloopt. Op het discussieforum van Apple merkt een gebruiker op dat dat vooral komt door apps die op de achtergrond aanstaan. Weer andere gebruikers hebben te maken met apparaten die heel warm worden, een van de tekenen dat de telefoon veel verschillende processen draait.

Apple heeft nog niet gereageerd op problemen, maar is wel druk bezig met de volgende update: 13.6. Deze is nu in de testfase.

Controleren of u het probleem heeft

Wilt u controleren of u te maken hebt met de batterijproblemen? Kijk dan in de batterij-instellingen.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Batterij.
  • Onder 'Batterijgebruik per app' staat een overzicht van alle gebruikte apps van de afgelopen 24 uur.

Ziet u hier ook apps die veel stroom hebben gebruikt, maar die u niet hebt gebruikt? Dan is de kans groot dat het batterijprobleem ook bij u optreedt. Op het moment is daar helaas weinig aan te doen. De nieuwe update van Apple zal uitkomst bieden.

Meer over het batterijverbruik leest u in het artikel: Batterijgebruik van apps op iPhone/iPad.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.