Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Bel-me-niet Register stopt per 1 juli

woensdag 19 mei 2021

Bel-me-niet Register stopt per 1 juliHet Bel-me-niet Register houdt per 1 juli aanstaande op met bestaan. Een wijziging in de telecomwet maakt het register overbodig.

Vanaf 1 juli is het niet meer mogelijk om een telefoonnummer te registeren in het Bel-me-niet Register. Het is ook niet meer nodig. Een wijziging in de telecomwet zorgt namelijk voor nieuwe regels rondom telemarketing. Bedrijven mogen in de toekomst niet meer zomaar mensen bellen om iets te verkopen.

Toestemming nodig

Volgens de nieuwe regels mogen bedrijven of organisaties alleen nog bellen als daar vooraf toestemming voor gegeven is of als de persoon al klant is. Dat geldt voor alle bedrijven en organisaties met een commercieel, ideëel of charitatief doel. Door de wijziging in de telecomwet verliest het Bel-me-Niet Register zijn nut. Vanaf juli is het register niet meer beschikbaar. Alle opgenomen persoonsgegevens worden vernietigd.

Werking register

Het doel van het register was om irritatie bij mensen over ongevraagde telemarketing te verminderen. Mensen konden hun telefoonnummer in het register zetten. Bedrijven en organisaties waren verplicht om voordat ze gingen bellen eerste te controleren of het nummer in het Bel-me-niet Register stond.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.