SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichten ongelezen maken in Gmail

Mail-ongelezen-maken(1)

Een gelezen mail markeren als 'ongelezen' kan in Gmail eenvoudig. U hebt de inhoud dan wel gezien, maar in de lijst met berichten lijkt de mail nog ongeopend.

Er zijn meerdere redenen om een e-mail ongelezen te maken. U wilt bijvoorbeeld dat hij opvalt in de Inbox, omdat u er nog iets mee moet doen. Of u hebt per ongeluk een mail geopend die eigenlijk voor een ander was bedoeld. Kortom: soms is het handig een reeds geopend bericht er weer 'nieuw' en ongelezen te laten uitzien. 

In Gmail is dit niet zo moeilijk. Er zijn twee manieren voor: via de rechtermuisknop en via het menu. De twee manieren zijn anders, maar het effect is hetzelfde: een mail als ongelezen markeren. Sommige mensen houden niet van klikken op de rechtermuisknop. Dan is de tweede beschreven manier prettiger.

De rechtermuisknop gebruiken

  • Open de website www.gmail.com
  • Log indien nodig in met uw Gmail-adres en uw wachtwoord.
  • Klik met de rechtermuisknop op de e-mail die u ongelezen wilt maken.
  • Klik op Markeren als ongelezen.

De mail krijg weer de vette letters van ongelezen berichten. Wilt u een ongelezen bericht er juist geopend laten uitzien? Volg dan dezelfde stappen, maar klik op Markeren als gelezen.

Via het menu als ongelezen markeren

Ook op de volgende manier kunt u geopende e-mails er weer als ongelezen laten uitzien:

  • Klik op het hokje voor een eerder geopende e-mail.
  • Klik boven de lijst met mails op de knop met de drie puntjes:

Ongelezen maken in Gmail

  • Klik op Markeren als ongelezen.

De mail krijg weer de vette letters van ongelezen berichten. Wilt u een ongelezen bericht er juist geopend laten uitzien? Volg dan dezelfde stappen, maar klik op Markeren als gelezen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.