Menu Zoek

Betaal-app Payconiq maakt afrekenen nog gemakkelijker

donderdag 20 april 2017

PayconiqBetaal-app Payconiq bundelt verschillende betaalmogelijkheden. Een rekeningnummer invullen is niet meer nodig.

Payconiq wordt gekoppeld aan bankrekening en telefoonnummer van de gebruiker. Bankgegevens hoeven daarna niet meer ingevuld te worden.

Vrienden en bekenden
Geld overmaken naar personen uit de contactenlijst gaat snel en eenvoudig. Het is niet nodig de bankgegevens in te voeren. Selecteer binnen Payconiq de persoon waarnaar geld moet worden overgemaakt, vul een bedrag in en verstuur de opdracht.

In winkels
In winkels, restaurants en cafés die zijn aangesloten bij Payconiq kunnen gebruikers afrekenen via de telefoon. Vul het bedrag in, geef de pincode op en verstuur de betaling. De eigenaar heeft direct bevestiging van de betaling. De bewuste winkel wordt geselecteerd op basis van locatiegegevens of via het inscannen van een code.

Lancering Payconiq
Payconiq wordt deze zomer geïntroduceerd in Nederland. De dienst bestaat al langer in België. Daar zijn inmiddels 25.000 winkels aangesloten.

Samenwerking banken
Klanten van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS kunnen na de zomer de app gaan gebruiken. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.