Menu Zoek

Betaalde Google Drive wordt Google One

dinsdag 15 mei 2018

Google OneDe betaalde versie van opslagdienst Google Drive krijgt een andere naam. Ook veranderen de prijzen van de vernieuwde dienst, die verdergaat onder de naam Google One.

Gebruikers van Google Drive bewaren hun bestanden op een veilige plaats op internet. Dat heet ook wel ‘in de cloud’. De bestanden zijn vanaf elke computer, telefoon of tablet met internet te benaderen. Standaard krijgen gebruikers 15 GB gratis. Wie meer opslagruimte nodig heeft, schaft een betaalde uitbreiding aan.

Meer opties
Deze betaalde dienst heet binnenkort Google One. Als eerste is de VS aan de beurt, later dit jaar komt de vernieuwde dienst ook naar Europa. De uitbreiding met 1 TB (terabyte) verdwijnt. Het kleinste nieuwe uitbreidingspakket is 100 GB en het grootste 30 TB. Ook nieuw is dat gebruikers maximaal vijf familieleden mogen toevoegen om bestanden op te slaan en te downloaden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.