SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Betalen met mobieltje bij bekende winkelketens

vrijdag 8 juni 2018

Betalen met PayconiqKetens zoals Bruna, Ici Paris en Spar gaan in zee met Payconiq. Met de app van dat bedrijf betalen mensen in winkels aankopen via hun mobiele telefoon.

De app van Payconiq werkt samen met alle grote Nederlandse banken. Wie een rekening heeft en die koppelt aan de app, kan ermee betalen in de aangesloten winkels en bedrijven. Vanaf komende zomer zijn dat onder meer Albron, Bruna, Coop, Dekamarkt, Dirk, Deonlinedrogist.nl, Flinders.nl, Ici Paris XL, Jeans Centre, Karwei, La Place, Primera, Spar en Zeeman.

Betalen met de telefoon

Het werkt zo: bij betaling verschijnt er een QR-code in beeld bij de betreffende winkel. Deze wordt gescand met de app op de telefoon. Daarna geeft u akkoord via de vingerafdruk of een persoonlijke pincode. Het geld wordt dan van de bankrekening afgeschreven. Er is geen pasje van de bank nodig dus de portemonnee kan in de tas blijven.

Wat is Payconiq?

Payconiq werd in 2015 opgericht en komt voort uit een project van ING. Zo’n 20.000 klanten van ING en Rabobank hebben de app getest. De app is gratis voor gebruikers, winkeliers betalen 6 cent per transactie en webwinkels 12 cent. In België en Luxemburg is de app al 1 miljoen keer gedownload. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.