SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Betere garanties veiligheidsupdates Android-toestellen

donderdag 25 oktober 2018

Veiligheid AndroidNieuwe contracten met fabrikanten moeten garanderen dat toestellen voorzien van Googles besturingssysteem Android langer van veiligheidsupdates worden voorzien.

Google wil dat Android-toestellen langer worden voorzien van veiligheidsupdates. Om dat te bewerkstelligen heeft Google nieuwe overeenkomsten afgesloten met een aantal fabrikanten. Deze worden verplicht om ten minste twee jaar na het uitbrengen van een model, dit toestel te voorzien van veiligheidsupdates. De fabrikant hoeft niet elke uitgebrachte update door te spelen, maar in het eerste jaar ten minste vier. Om verdere veiligheid te garanderen, verplicht de fabrikant zich de toestellen te beschermen tegen kwetsbaarheden die langer dan negentig dagen geleden zijn gesignaleerd. (Door middel van zogeheten 'patches'. Dat zijn kleinere updates gericht op het oplossen van een of meer kwetsbaarheden.)

Verder krijgt Google in de nieuwe overeenkomst het recht om de verkoop van een toestel te blokkeren wanneer een fabrikant zich niet aan de overeenkomst houdt.

De nieuwe richtlijnen starten 31 januari 2019.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.