Menu Zoek

Bijna 70 nieuwe emoji in de maak

vrijdag 4 augustus 2017

EmojiVolgend jaar komen er bijna 70 nieuwe emoji bij. De nieuwe plaatjes voor in chatgesprekken zijn onder meer gezichtjes, maar ook een droevige drol en een kangoeroe.

Emoji zijn razendpopulaire plaatjes die vooral in WhatsApp, sms’jes en chatgesprekken op internet worden gebruikt. U kent ze misschien wel: lachende gezichtjes, plaatjes van dieren en voorwerpen.

De emoji worden niet zomaar door telefoonmakers ontworpen: er is een speciaal instituut dat periodiek nieuwe plaatjes lanceert. Die worden dan op alle smartphones beschikbaar, zodat iedere gebruiker ze kan zenden en ontvangen.

Wat betekenen emoji?
De nieuwste reeks met emoji bevat 68 nieuwe afbeeldingen. Ze zijn heel uiteenlopend. Van een bedroefde drol en een kangoeroe tot mango, een kompas en een feestgezichtje. Het opmerkelijke aan emoji is trouwens dat de betekenis ervan niet altijd duidelijk is. Zo is een lachend gezichtje of een appel voor de hand liggend. Maar een drol met een gezichtje?

Het is ook nog niet zeker dat alle 68 plaatjes ook echt uitkomen. Vaak worden er toch nog emoji veranderd.

 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.