Menu Zoek

Brengt Facebook een eigen smartwatch uit?

dinsdag 16 februari 2021

Smartwatch van FacebookZiet u een smartwatch van Facebook wel zitten? Het lijkt erop dat het sociale medium bezig is met een eigen lijn slimme horloges.

De populariteit van het slimme horloge neemt sinds een aantal jaren flink toe. Op zo'n horloge kunnen gebruikers niet alleen de tijd aflezen, maar bijvoorbeeld ook het aantal gezette stappen zien, berichtjes lezen, hun hartslag en slaapritme meten en sportactiviteiten monitoren.

Volgens bronnen werkt Facebook nu ook aan een smartwatch. Daarop zouden allerlei slimme functies zitten, waaronder specifieke Facebook-diensten zoals Facebook, Messenger en WhatsApp.

Privacy

Smartwatches kunnen handig zijn, maar er zijn ook zorgen om de privacy. Facebook verdient inkomsten door advertenties te verkopen. Hoe meer ze over een gebruiker weten, hoe waardevoller dat is. Een smartwatch geeft nog meer informatie over de gebruiker. Dat betekent niet dat Facebook zomaar alles kan en mag. Persoonlijke gegevens worden bijvoorbeeld niet gedeeld. Meer over dit onderwerp leest u in het artikel ‘Facebook en privacy’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.