Menu Zoek

Broedende visarenden volgen via webcam

maandag 22 maart 2021

visarend-bekijken-via-webcamDe lente is officieel begonnen en dat betekent dat het ook weer tijd is om broedende vogels te volgen via de webcam. Staatsbosbeheer plaatste een nieuwe webcam bij een nest van visarenden.

De website beleefdelente.nl geeft een inkijkje in het dagelijks leven van verschillende vogels, zoals de kerkuil, de slechtvalk en de ooievaar. Een nieuwe webcam zorgt ervoor dat wij nu ook kunnen gluren bij de visarend. Sinds 2016 broeden visarenden in de Biesbosch, het enige natuurgebied in Nederland waar deze vogels op dit moment nestelen. Vorig jaar zaten er drie broedpaartjes die elk drie jongen kregen. Via de webcam is de terugkomst van de vogels na een overwintering in Afrika te volgen.

Beleef de lente

Beleefdelente.nl is een gratis website van Vogelbescherming Nederland. Van begin maart tot eind juli is het leven van de vogels te volgen. Naast de beelden van de webcams staan er ook hoogtepunten, blogs en vlogs op de website.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.