Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Huurhuizen in China krijgen slimme sloten

woensdag 2 januari 2019

Peking installeert slimme sloten op huizenDe Chinese regering houdt de bevolking steeds scherper in de gaten. Meer dan 100.000 huurhuizen krijgen sloten met gezichtsherkenning. Alleen bewoners kunnen hun huizen nog in.

De slimme sloten herkennen alleen erkende bewoners van de sociale huurwoningen. De regering wil zo illegale verhuur tegengaan. Wie zijn huurhuis onderverhuurt en wordt betrapt, is zijn huis kwijt.

Op slot

Meer dan 120.000 huurders staan in een database. De sloten ‘weten’ wie er in welk huis woont. Herkent het slot de officiële bewoner of zijn familie, dan gaat de deur open. Voor andere mensen blijft de deur dicht.

Gefilmd op straat

China loopt voorop bij het in de gaten houden van mensen. In grote steden hangen overal camera’s. Wie een overtreding begaat, wordt gezien en herkend door de camera’s. Dat kan grote gevolgen hebben voor iemands loopbaan en leven. Wie door rood oversteekt, krijgt meteen een sms met een boete.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.