SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Chrome logt Google-accounts automatisch in

maandag 24 september 2018

ChromeLogt u via Chrome in op een dienst van Google, zoals Gmail? Dan bent u meteen ook ingelogd bij Chrome. Dat gebeurt automatisch in de nieuwste versie van de browser.

De functie zit in versie 69 van Chrome en krijgt veel kritiek. Als u bent ingelogd bij Chrome, worden uw websitebezoeken en favorieten en dergelijke in uw account bewaard. En ook uw opgeslagen wachtwoorden, betaalmethoden en bewaarde adressen. Logt u in op een andere computer met uw account, dan kunt u deze gegevens daar ook gebruiken. Op zich handig, maar niet als het gebeurt zonder dat u het weet.

Uitloggen op Chrome

De kritiek op Google is niet mis. Het is niet netjes om mensen in te loggen zonder dat ze het weten. Zeker als meerdere mensen de pc gebruiken, is het niet fijn om ingelogd te zijn zonder medeweten. U wilt niet dat andere mensen bij uw wachtwoorden en dergelijke kunnen. Als u bent ingelogd in Chrome ziet u dat aan een kleine afbeelding rechtsboven met uw profielfoto. Belangrijk is dat u vervolgens weet hoe u uit moet loggen op Chrome:

  • Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
  • Klik op Instellingen.
  • Onder ‘Personen’ staat bovenaan het account waarmee is ingelogd.
  • Klik op Uitloggen.
  • Klik nogmaals op Uitloggen.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.