SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Chrome markeert sites zonder https

dinsdag 24 juli 2018

Google markeert sites zonder httpsChrome markeert websites die niet zijn beveiligd met https voortaan als onveilig. Die sites hebben geen speciaal certificaat voor een versleutelde verbinding. Het bezoeken van zulke sites is echter niet meteen een risico.

Even wat uitleg. In de begintijd van het internet begonnen alle websites met http:// en dan het webadres. Sinds een tijd is daar een tweede mogelijkheid bijgekomen: https://. Dus met een 's' erachter.

Geen gegevens versturen

Die letter 's' betekent dat de makers van de site een certificaat hebben geïnstalleerd waardoor contact met die site niet door derden te volgen is. Dat is belangrijk bij het versturen van vertrouwelijke informatie. Als u medische gegevens via de site van de huisarts opstuurt, moet dat voor de veiligheid dus een site zijn met https.

Wel of niet veilig?

Internetprogramma Chrome  zet voortaan de melding 'niet veilig' in de adresbalk als u een site zonder https bezoekt. Dat 'niet veilig' klinkt stelliger dan het is. Gaat het om een site waar u alleen wat op wilt lezen, dan is de pagina doorgaans zonder problemen te bezoeken. Gegevens of formulieren versturen raden we niet aan op zulke sites.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.