Menu Zoek

Chrome test stille tabbladen

maandag 28 augustus 2017

ChromeChrome krijgt een functie om het automatische geluid op websites uit te schakelen.

Sommige websites beginnen direct met het afspelen van geluid zodra u ze opent. Sommige mensen vinden dat fijn, andere vinden het storend. Ongevraagd geluid kan heel hinderlijk zijn. De makers van internetprogramma Chrome werken aan een oplossing.

Op slot
In een testversie van Chrome is het mogelijk om een hangslotje aan te klikken op het tabblad van een website. Het geluid gaat dan ‘op slot’, oftewel uit. Dit blijft van kracht tot u handmatig het geluid weer aanzet door het slotje weer open te klikken. Wanneer deze nieuw functie ook in de normale versie van browser Chrome terechtkomt, is nog niet bekend.

Geluid uitschakelen
Overigens is het nu ook al mogelijk om het geluid op een website uit te schakelen. Dit moet wel herhaald worden elke volgende keer dat u een website opent. Hoe het uitzetten van geluid  werkt, leest u in de tip ‘Tip: geluid uitzetten op tabblad Chrome’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.