Menu Zoek

Chrome waarschuwt minder voor onbeveiligde sites

vrijdag 17 november 2017

ChromeChrome toonde het afgelopen jaar een stuk minder onterechte waarschuwingen voor gevaarlijke sites dan ervoor.

Wie met het internetprogramma Chrome naar een site navigeert, kan een beveiligingswaarschuwing te zien krijgen. Daarin staat dat er iets niet in orde is met de site, en dat de pagina niet geopend wordt. Deze meldingen zijn vaak terecht, maar niet altijd. Chrome loopt wat vooruit op de nieuwe privacywetgeving die volgend jaar van kracht wordt, en waarschuwt ook geregeld onterecht. Bijvoorbeeld als een site geen https-versleuteling heeft, maar wel gewoon veilig bezocht kan worden.

Nieuwe codes
Het afgelopen jaar zijn daar maatregelen tegen genomen. Chrome analyseerde veel foutmeldingen en ontwikkelde codes om onterechte waarschuwingen te voorkomen. Daardoor verschenen er afgelopen jaar 25 procent minder meldingen.

Advies
Overigens een advies: wil de browser een site niet openen, dan is daar meestal wel een reden voor. Alleen als u zeker weet dat de betreffende website te vertrouwen is, kunt u hem proberen alsnog te openen met een ander programma. De meeste waarschuwingen zijn terecht.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.