SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Coolblue ruimt losse webshops op

donderdag 14 juni 2018

CoolBlueDe losse webshops van Coolblue, zoals de Laptopshop.nl, worden opgeheven. Voortaan is het gehele assortiment uitsluitend via de eigen site van Coolblue te bestellen. 

De kans is groot dat u weleens zonder dat u er erg in had, een online winkelhoek van Coolblue hebt bezocht. De webshop bezette namelijk jarenlang tal van kleine winkeltjes met namen als Laptopshop.nl, Smartphoneshop.nl of Mobieletelefoonshop.nl. Maar niet alleen op digitaal gebied waren er online winkels, ook achter de volgende exotische namen ging Coolblue schuil: Afzuigkapshop.nl, Bestekstore.nl, Bladblazershop.nl, Epilatorshop.nl, Heggenschaarshop.nl en Peperenzoutmolenshop.nl.

325 webshops

De aparte webshops leken destijds een goed idee omdat die goed zouden scoren in zoekopdrachten via bijvoorbeeld Google. Dat leidde tot 325 aparte webshops. Onoverzichtelijk voor de consument, zo meent Coolblue nu. Daarom worden de winkels opgeheven. Wie nu een van de bovenstaande webadressen intikt komt uit bij de betreffende afdeling binnen de Coolblue-site. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.