Menu Zoek

Corona-app vanaf nu te downloaden

dinsdag 18 augustus 2020

CoronaMelderWie het wil kan de app CoronaMelder alvast downloaden. Pas vanaf 1 september is deze app ook daadwerkelijk te gebruiken.

De Corona-app is op 17 augustus 2020 beschikbaar gemaakt als downloaden via Android en iOS. Gebruikers kunnen 'm daardoor alvast installeren en bekijken. Maar nog niet alle functies werken, dat zal pas vanaf 1 september het geval zijn.

Hoe werkt het?

CoronaMelder is een hulpmiddel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wie in contact is geweest met een besmette persoon krijgt daar een melding van. Contact houdt in dit geval in dat de twee personen minimaal 15 minuten bij elkaar in de buurt zijn geweest. Hun telefoons sturen bluetooth-codes naar elkaar. Dat gebeurt allemaal anoniem. Gebruikers zien dus niet wie de persoon was. Het gebruik van de app is vrijwillig.

Wie een melding ontvangt over contact met een besmette persoon, krijgt via de app ook tips voor vervolgstappen. Bijvoorbeeld om de huisarts te bellen of een test te laten doen.

De app is te downloaden in de App Store (iOS) en Play Store (Google).

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.