Menu Zoek

Coronanieuws in de zoekbalk van Windows

maandag 20 april 2020
Coronanieuws in de zoekbalk

Het laatste nieuws over de coronacrisis staat in de zoekbalk van Windows. Daar opent u een interactieve kaart of leest u de hoofdpunten.

In de laatste update van Windows 10 staat er ineens wat nieuws in de zoekbalk. Die balk opent u door te klikken op het pictogram van het vergrootglas in de Taakbalk. Onder het kopje ‘Wat gebeurt er’ staat een nieuw gedeelte:

Nieuws over het coronavirus

Kaart of nieuwsberichten

Er zijn twee mogelijkheden: een kaart openen of het overzicht van nieuwsberichten. De interactieve kaart is de Covid-19 tracker van Bing, de zoekmachine van Microsoft. 'Hoofdpunten bekijken' opent ook een site van Microsoft, namelijk MSN. Daar staan Nederlandse nieuwsberichten over het virus.

Het blokje ‘Wat gebeurt er?’ heeft rechtsboven een kruisje. Klik erop om het blokje over corona te sluiten. Dit gedeelte is dan niet meer te zien in de zoekbalk.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.