SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

De e-sim komt eraan

donderdag 5 oktober 2017

Simkaart Tele2Op termijn gaat de e-sim de vertrouwde simkaart vervangen. Dit najaar wordt de chip al in verschillende landen geïntroduceerd.

Providers experimenteren met e-sim, de beoogde opvolger van de simkaart. De e-sim is een chip, ingebouwd in een smartphone of tablet. De chip fungeert als een virtuele simkaart. Met de e-sim kun je op het apparaat een gebruiker selecteren, waarop de e-sim de benodigde gegevens downloadt. De e-sim heeft een aantal voordelen:

 • Het formaat
  Simkaarten zijn in de loop der jaren steeds kleiner geworden, maar het blijft een fysiek kaartje. De e-sim is een heel kleine chip die nauwelijks plek inneemt in een toestel. Fabrikanten hoeven daardoor geen rekening meer te houden met de afmetingen van een simkaart en kunnen hun apparaten gestroomlijnder vormgeven. Een uitsparing waarin een simkaart kan worden geschoven is niet meer nodig.
 • Veiligheid
  Een e-sim kan niet gestolen worden of kwijtraken. Hij is gewoon onderdeel van een bepaald apparaat.
 • Gemak
  Geen gedoe meer met fysieke kaartjes die in een toestel moeten worden gestopt. Wie overstapt naar een andere provider past de instellingen van zijn toestel aan en is meteen klaar.

Wanneer de e-sim zijn intrede maakt in Nederland is nog onbekend. Tele2 heeft desgevraagd aan techsite Tweakers laten weten dit najaar met e-sim te starten in verschillende landen. Of Nederland daar ook bij zit, is nog niet duidelijk.  

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.