Menu Zoek

De incognitomodus van Google Maps

donderdag 7 november 2019

Incognitomodus Google MapsLocaties opzoeken en routes plannen zonder dat Google het opslaat, kan nu op Android-apparaten met de incognitomodus van Google Maps.

In Google Chrome bestaat deze mogelijkheid al geruime tijd. En de werking is in Google Maps niet anders. Uw zoek en locatiegeschiedenis wordt niet bijgehouden. Maar de provider kan deze informatie nog steeds opslaan.

Activeer de incognitomodus op de volgende manier:

  • Start de app Google Maps.
  • Tik rechtsboven op het icoon van een persoon.
  • Tik op Incognitomodus inschakelen.
  • Schrik niet: de app start opnieuw. Wacht rustig tot het bericht 'Incognitomodus staat aan' verschijnt.
  • Tik rechtsonder op Sluiten.

Google Maps wordt nu gebruikt in de incognitomodus. Wilt u de modus uitschakelen tik dan rechtsboven op het icoon van de persoon met de hoed en tik daarna op Incognitomodus uitschakelen. Ook dan wordt de app opnieuw gestart.

En de iPhone?

Op de iPhone is de incognitomodus nog niet beschikbaar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.