Menu Zoek

Digitale activiteiten tijdens Nationale Museumweek

woensdag 14 april 2021
Digitale activiteiten tijdens Nationale Museumweek

Ruim vierhonderd musea openen digitaal hun deuren tijdens de Nationale Museumweek. Van 19 tot 25 april hebben ze allerlei online activiteiten.

Door de coronamaatregelen zijn de musea helaas al maanden gesloten voor publiek. Hierdoor bedenken musea andere dingen om iedereen toch toegang tot de collecties te geven. Daarom vindt ook de Nationale Museumweek dit jaar digitaal plaats. Zo kunnen mensen toch weer een kijkje nemen bij de Nederlandse musea.

Museumweek met Splinter

Van 19 tot 25 april verzorgen musea allerlei activiteiten. Van virtuele rondleidingen en lunchlezingen tot quizzen en workshops. In de ‘Museumweek met Splinter’ komen dagelijks de meest verrassende en inspirerende activiteiten voorbij. Hierin gaat Splinter Chabot op zoek naar bijzondere online verhalen, activiteiten én pronkstukken in de Museumweek. Ook is er weer een digitaal Gouden Pronkstuk, dit jaar op het Museumplein, waar iedereen in volle vrijheid eigen favoriete pronkstukken kan delen met de rest van Nederland.

Meer informatie

Zin gekregen in een digitaal museumbezoek? Kijk voor meer informatie over de Nationale Museumweek en alle activiteiten op website van de Museumvereniging.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.