SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Doek valt voor Microsoft Windows Essentials

woensdag 19 oktober 2016

Windows EssentialsHet is begin 2017 echt afgelopen met onder meer Windows Live Mail. Microsoft stopt met alle ondersteuning van Essentials, waarvan Windows Live Mail (WLM) deel uitmaakt.

Met ingang van 10 januari 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials. Na die datum is het pakket niet meer te downloaden. De verschillende programma's die onderdeel zijn van het pakket, zijn daarna nog gewoon te gebruiken. Maar we raden dit niet aan: er verschijnen na januari 2017 geen veiligheidsupdates meer voor de programma's. Dat maakt ze kwetsbaar voor aanvallen. Het gebruik van deze programma's ontraden we om die reden.

Windows Live Mail
Windows Live Mail is ongetwijfeld het bekendste en meest gebruikte onderdeel van Windows Essentials. Dus het wordt voor alle verstokte gebruikers van het mailprogramma tijd om op zoek te gaan naar een alternatief. Ze kunnen bijvoorbeeld overstappen op Outlook.com. Windows 10-gebuikers kunnen de app Mail gebruiken. Voor het eind van dit jaar publiceren we op Seniorweb.nl een overzicht om de overstap gemakkelijker te maken.

Overige programma's
De andere programma's uit Windows Essentials zijn Movie Maker, Photo Gallery, Messenger, Writer en OneDrive. Die laatste kent u ook als vast onderdeel van Windows 10. OneDrive blijft bestaan en wordt verder ontwikkeld. De overige programma's wacht eenzelfde lot als Windows Live Mail.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.