SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Dokter stuurt ongevraagd appjes naar patiënten

maandag 29 oktober 2018

Dokter voegt mensen toe aan whatsapp.pngEen KNO-arts heeft meer dan honderd (oud-)patiënten aan een groepsgesprek op WhatsApp toegevoegd. Ze konden de telefoonnummers van alle andere deelnemers zien. Dat is verboden.

De man veranderde van werk. Hij ging van het Amstelland Ziekenhuis naar een ander medisch centrum. Via een groepsgesprek op WhatsApp probeerde hij de mensen mee te lokken naar zijn nieuwe werkgever. De mensen wisten van niks en ontdekten ineens dat ze waren toegevoegd aan een gesprek.

Telefoonnummers

In een groepsgesprek kan iedereen alle telefoonnummers zien. Er staan geen namen bij. Pas als iemand iets zegt in de groep zien de andere leden welke naam diegene heeft ingesteld. Alleen van eigen contactpersonen is direct de naam bij een nummer te zien.

Nachtelijk gesprek

De arts begon het groepsgesprek ’s nachts vanaf zijn privételefoon, meldt AT5. Hij schreef allerlei berichtjes over de ‘kortere wachttijden’ bij zijn nieuwe werkgever. De arts meldde ook dat mensen via de huisarts een verwijsbrief voor het medisch centrum konden vragen.

Persoonsgegevens

De oude en nieuwe werkgever reageren verbaasd. De arts heeft niet overlegd over zijn actie. Het is ook verboden. Een telefoonnummer is een persoonsgegeven en dat mag niet met anderen worden gedeeld zonder dat de eigenaar ervan weet.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.