Menu Zoek

Doorgestuurde berichten in WhatsApp krijgen markering

vrijdag 13 juli 2018

WhatsApp markeert doorgestuurde berichtenIn de strijd tegen onder meer nepnieuws laat WhatsApp voortaan zien welke berichten iemand doorgestuurd krijgt.

Een bericht doorsturen in WhatsApp is een gemakkelijke manier om een interessante melding of een langer verhaal snel te versturen aan meerdere mensen, zonder een groep of verzendlijst aan te maken. Doorgestuurde berichten zijn meestal onschuldig van aard, maar niet altijd.

Nepnieuws

In veel arme landen is WhatsApp een belangrijke bron van nieuws. Mensen sturen daar allerlei berichten door, waaronder ook veel nepnieuws. De ontvanger kon tot nu toe niet zien of de verzender het stukje zelf had getypt of had doorgestuurd. Vanaf nu staat er ‘doorgestuurd’ boven een bericht dat iemand zelf heeft gekregen en doorstuurt naar een ander.

Nadenken voor verzenden

WhatsApp roept mensen op goed na te denken als ze een doorgestuurd bericht weer verder willen verspreiden. Al kan het natuurlijk handig zijn als u een bericht hebt ontvangen of naar iemand hebt verstuurd, dat ook weer interessant is voor iemand anders.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.