SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Een op de drie heeft Netflix op mobieltje

maandag 4 december 2017

Logo van de app van NetflixDe app Netflix is populair: een op de drie Nederlanders heeft de app op zijn telefoon staan. Senioren zijn hierbij in de minderheid.

Dat meldt Telecompaper. De site keek naar de populaire apps van dit moment. Netflix is een videodienst waarbij de programma’s via internet te zien zijn. Bijna een op de drie mensen met een smartphone, heeft de app van Netflix op de telefoon staan. Daarmee staat de app op 4 miljoen telefoons in ons land. Zo'n 2,7 miljoen mensen gebruiken de app elke week.

Tiener versus senior
Niet iedere leeftijdsgroep gebruikt de app van Netflix evenveel. Bij tieners staat hij op bijna zeven van de tien telefoons. Bij mensen boven de 65 jaar op bijna een van de tien telefoons.

Andere apps
Dit verschil tussen de generaties is ook te zien bij video-app YouTube. Exacte cijfers over de leeftijden noemt Telecompaper niet. YouTube is zelfs op 7 miljoen telefoons te vinden. Mensen kijken er gemiddeld 76 minuten per week naar. Bij Netflix is dat 120 minuten.

Ook Pinterest is geliefd in ons land; het heeft 2,4 miljoen gebruikers. Dat aantal was een jaar geleden nog een stuk lager. Vooral vrouwen gebruiken dit 'digitale prikbord' veel, een op de drie zelfs dagelijks. Tot slot de absolute winnaar: Facebook. Deze app staat op bijna 10 miljoen smartphones. Bijna 8 miljoen Nederlanders gebruiken de app elke dag.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.