Menu Zoek

Eén op tien Android-telefoons heeft nieuwste versie

maandag 12 maart 2018

071216androidEén op de tien Android-telefoons heeft de nieuwste versie van Android. Twintig procent van de smartphones kreeg in de eerste twee maanden van dit jaar een veiligheidsupdate.

Dat meldt de Consumentenbond na recent onderzoek. De bond nam in totaal 250 verschillende smartphones onder de loep. Het ging om toestellen die sinds januari 2015 zijn verkocht. Vervolgens is bekeken welke updates ze hadden gekregen.

Veiligheidsupdate
Bij 6 procent van de toestellen bleek de laatste veiligheidsupdate van februari te dateren, bij 16 procent dateerde die van januari 2018. Ongeveer een derde heeft een veiligheidsupdate van een half jaar oud of ouder. 

Laatste versie
Een van de opvallendste uitkomsten is dat er heel weinig telefoons zijn die met de laatste versie van Android werken. Android 8, sinds 21 augustus 2017 beschikbaar, staat op 10 procent van de modellen. Op 53 procent van de telefoons staat Android 6 (2015) of zelfs een nog oudere versie.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.