Menu Zoek

Enter nu beschikbaar voor blinden en slechtzienden

dinsdag 15 september 2020

Enter 89Online is Enter vanaf nu in toegankelijke versie beschikbaar. Zo kunnen ook leden die blind of slechtziend zijn genieten van wat het tijdschrift te bieden heeft.

Enter is het kwartaaltijdschrift van SeniorWeb. Iedere editie verschijnt behalve op papier, ook in pdf-vorm op de website. Deze is vanaf nu te openen in voorleesprogramma’s voor blinden en slechtzienden. De deze maand verschenen Enter 89 is al op die manier te lezen. Ook bij alle volgende Enters is dit mogelijk.

De pdf-versies van Enter verschijnen altijd op de pagina www.seniorweb.nl/enter Daar is de nieuwste Enter met aanvullingen te vinden, net als het Enter-archief en een index van de onderwerpen die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen.

Zo werkt het

Lees zo de digitale Enter, die ook geschikt is voor blinden en slechtzienden:

 • Ga naar seniorweb.nl/enter
 • Log in als u nog niet ingelogd was bij SeniorWeb.
 • Klik op Enter-archief.
 • Klik op de Enter naar keuze, bijvoorbeeld Enter 89.
 • Klik op De pdf downloaden.
 • De pdf opent in de browser. Klik op de downloadknop rechtsboven om het tijdschrift op te slaan.

De pdf verschijnt in de map 'Downloads'. Vanaf daar kunt u de pdf openen in een programma dat pdf-bestanden leest.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.