Menu Zoek

Facebook introduceert dating-functie

woensdag 4 november 2020

Facebook heeft een dating-functie geïntroduceerd. Gebruikers van het sociale medium kunnen via Facebook Dating anderen ontmoeten.
Ontmoet anderen via Facebook Dating
Nieuwe mensen ontmoeten is lastig in coronatijden, ook voor wie op zoek is naar liefde. Online is er al veel mogelijk op dit gebied: er bestaan een hoop apps en sites voor online daten. Facebook voegt daar nu een optie aan toe met een eigen dating-functie.

Facebook Dating

In andere landen bestaat Facebook Dating al langer. Sinds kort is het ook in Nederland beschikbaar. De functie is ingebouwd in de app van Facebook, maar staat toch op zichzelf. Gebruikers moeten voor het dating-gedeelte apart inloggen. En wat mensen op Dating doen, is niet zichtbaar op de tijdlijn of bij andere functies van het platform.

Wie iemand wil leren kennen via Facebook, moet eerst zijn of haar hobby's en interesses opgeven. Op basis daarvan toont Facebook mensen die dezelfde dingen leuk vinden. Ook zijn er verschillende manieren om zelf naar interessante mensen te zoeken.

Vindt een gebruiker iemand leuk, dan kan hij of zij dat via ‘secret crush’ (Engels voor geheime liefde) laten weten. Is de interesse wederzijds? Dan kunnen gebruikers met elkaar chatten. Videobellen via de app kan daarna ook.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.