SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Firefox krijgt nieuwe wachtwoordmanager

vrijdag 27 oktober 2017

WachtwoordmanagerMozilla werkt aan een nieuwe wachtwoordmanager voor Firefox. Die moet de bestaande opslag van wachtwoorden in het internetprogramma vervangen.

De komende maanden test Mozilla de nieuwe functie Lockbox. Dat is een wachtwoordmanager. Hij werkt op basis van een ‘master-wachtwoord’. Een gebruiker bedenkt daarbij één hoofdwachtwoord. Door daarmee in te loggen, worden alle opgeslagen wachtwoorden van bezochte websites ontgrendeld. Lockbox moet veiliger en gebruiksvriendelijker worden dan de bestaande wachtwoordopslag.

Opgeslagen wachtwoorden
Firefox biedt net als andere browsers aan om inloggegevens en wachtwoorden van bezochte sites op te slaan. Dat maakt inloggen op sites gemakkelijker voor de gebruiker. Maar ook andere mensen op de pc kunnen automatisch inloggen op de sites. Ook is het al mogelijk om een hoofdwachtwoord te gebruiken. Deze optie staat niet standaard aan. Hij is te vinden via de knop met de drie streepjes rechtsboven > Opties > Privacy & beveiliging.

Overigens kunt u het opslaan van wachtwoorden ook weigeren. Firefox vraagt bij elke nieuwe website of u de gegevens wel of niet wilt bewaren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.