SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gebruik het programma Reimage niet

woensdag 7 maart 2018

ReimageSoftwarebedrijf ReimageTech jaagt gebruikers schrik aan met niet-bestaande computerproblemen om ze daarna een duur abonnement aan te smeren. Dit meldt de Consumentenbond.

Reimage is een pakket van softwarebedrijf ReimageTech. De software moet de computer nalopen op veiligheidsrisico's en problemen. Maar dat is niet het geval. De Consumentenbond installeerde het pakket op een nieuwe, ongebruikte laptop. Vreemd genoeg vond Reimage een aantal ernstige problemen. Met het advies contact op te nemen met de helpdesk. Die probeerde de medewerker van de Consumentenbond betaalde ondersteuning aan te smeren tegen een prijs van 299 euro. Ook claimde de helpdesk dat het pakket wordt aanbevolen door Microsoft. Dat is een leugen. Microsoft beveelt nooit pakketten aan. Inmiddels onderzoekt de Digital Crime Unit van Microsoft de zaak.

Weet wat u downloadt en/of installeert
Ga dus niet in zee met het bedrijf ReimageTech en installeer het pakket Reimage niet. Maar er zijn meer oplichters die u bang proberen te maken met nepproblemen. Download nooit zomaar gratis scanners of reparatieprogramma's. En negeer boodschappen via internet die beweren dat uw computer veiligheidsproblemen heeft. 

Bekijk onderstaande video van de Consumentenbond over de misleiding door ReimageTech.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.