SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Gegevens leden stamboomsite gelekt

maandag 14 mei 2018

StamboomonderzoekDe Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) heeft een datalek gehad op de site. Persoonlijke gegevens van zeker drieduizend leden zijn buitgemaakt.

Dat schrijft de Volkskrant. Het lek werd ontdekt toen er op het online prikbord een link verscheen naar een lijst met alle uitgelekte gegevens. Die link is snel verwijderd. De NGV heeft een mail gestuurd aan zesduizend leden over de problemen.

Gelekte gegevens
De gelekte gegevens zijn het mailadres, wachtwoord, telefoonnummer en IP-adres van zeker drieduizend mensen die zich hadden aangemeld op de website van de vereniging. De website van de vereniging voor stamboomonderzoek was niet beveiligd volgens de moderne standaarden. Zo was de site niet via het veilige https te bereiken, maar alleen via http. Dat betekent dat het siteverkeer niet versleuteld is, en dat derden eventueel kunnen meekijken bij het verzenden van gegevens.

Nieuwe site
Het bestuur biedt in de mail excuses aan voor de problemen. De bestuurders bekijken welke maatregelen er nodig zijn. Momenteel zijn zowel de oude site als een nieuwe site beschikbaar. Deze nieuwe site heeft wel https-versleuteling.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.