SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Geluid blijvend dempen in laatste update Chrome

woensdag 31 januari 2018

Chrome geluid dempenDe laatste update van Googles browser Chrome bevat de optie om geluid van sites blijvend te dempen. Handig in die gevallen waar bijvoorbeeld video's automatisch worden afgespeeld. 

De laatste update van Chrome heeft een prettige nieuwe optie. Gebruikers kunnen het geluid van een site permanent dempen. Permanent wil in dit geval zeggen dat bij een volgend bezoek aan de bewuste site het geluid nog steeds wordt gedempt. Natuurlijk kan de gebruiker het dempen ook weer opheffen. Het geluid dempen werkt op de volgende manier:

 • Start Chrome en surf naar bijvoorbeeld Nu.nl.
 • Klik daarna met de rechtermuisknop op het tabje van het tabblad.
 • Klik op Geluid van site dempen.
 • In het tabje verschijnt een icoon van een luidspreker met een streep erdoor ten teken dat het geluid wordt gedempt. 

De volgende keer dat u deze site bezoekt ziet u wederom het icoon van de luidspreker ten teken dat het geluid wordt gedempt. Maak het dempen ongedaan op de volgende manier:

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabje.
 • Klik op Geluid van site dempen opheffen.
 • Het icoon van de luidspreker verdwijnt uit het tabblad.

Chrome versie 64
De nieuwe mogelijkheid is beschikbaar in versie 64 van Chrome. Deze update wordt momenteel verspreid. Wilt u checken welke versie u hebt klik dan op de drie puntjes rechtsboven, klik op Help > Over Google Chrome. Vervolgens ziet u het versienummer.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.