Menu Zoek

Goedkopere Netflix krijgt minder programma’s

donderdag 21 juli 2022

Kleiner aanbod goedkopere NetflixHet goedkopere Netflix-abonnement dat volgend jaar eraan komt, krijgt minder programma’s. Mensen krijgen ook reclames te zien tijdens het kijken. Dat maakte de videodienst bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers, die wat tegenvielen.

Netflix verliest een hoop abonnees de laatste tijd. Sommige mensen zijn alleen lid geworden om tijdens de lockdowns wat te doen te hebben. Die zeggen hun abonnement nu weer op. Andere mensen vinden Netflix te duur. Het goedkoopste abonnement in Nederland is 7,99 euro.

Nieuwe onderhandelingen

Om een abonnement aantrekkelijker te maken, komt er in 2023 een versie met reclames. Hierdoor kan de abonnementsprijs omlaag. Ook zijn niet alle programma’s hiermee te zien. In de contracten die Netflix heeft met filmstudio’s staat niks over reclames. Het bedrijf moet daarom nieuwe contracten afsluiten en waarschijnlijk meer betalen voor programma’s. Daardoor zal niet alles in het goedkope abonnement terechtkomen.

Beperkt abonnement op Netflix

Op zich is het niet gek dat een voordelig abonnement minder opties heeft dan de duurdere varianten. Dat is zo bij de meeste videodiensten. Wanneer het goedkope abonnement beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt. Ook de prijs van het abonnement is nog even afwachten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.