SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Google experimenteert met fotografie-apps

donderdag 14 december 2017

Google fotografie-appsGoogle lanceert drie apps voor mensen die graag spelen met foto en video. 'Appsperiments' noemt het bedrijf de experimentele apps.

Google slaat aan het experimenteren met fotografie-apps. Op het eigen onderzoeksblog spreekt het bedrijf van 'appsperiments'. Google licht toe wat het daarmee bedoelt: 'Bruikbare en nuttige ervaringen met mobiele fotografie, gebouwd op experimentele technologie'.

Het komt erop neer dat Google een drietal apps lanceert waarmee geinige effecten in foto en video te maken zijn: 'Storyboard', 'Selfissimo!' en 'Scrubbies'.

Storyboard
De app Storyboard zet een video om naar een soort van strippagina. Open een willekeurige video in de app en Storyboard selecteert een aantal beelden uit de video. De app maakt van de beelden een strip. Bevalt het resultaat niet, trek dan met een vinger de pagina naar beneden. Daardoor ververst de pagina met andere beelden en een nieuwe stripstijl. Het resultaat kan worden opgeslagen en gedeeld. Storyboard is er alleen voor Android-apparaten.

Selfissimo!
Selfissimo! is een app waarmee selfies kunnen worden gemaakt. Maar dan in een fotosessie. Start een sessie en elke keer wanneer u stopt met bewegen maakt de app een foto. Zoals bij een echte fotoshoot. Beëindig de sessie en kies uit het contactvel de foto's die u bevallen. Selfissimo! is er voor Android-apparten en voor de iPhone/iPad.

Scrubbies
Met de app Scrubbies zijn delen van een video te herhalen door er met een vinger overheen te wrijven. Hierdoor ontstaan grappige videolussen. Scrubbies is er alleen voor de iPhone/iPad.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.