Menu Zoek

Google Foto's uitgebreid met slimme beeldherkenning

donderdag 8 maart 2018

Google Foto'sGoogle breidt de Android-versie van Google Foto's uit met slimme beeldherkenning. Fotografeer een object en Google Foto's geeft direct achtergrondinformatie terug. 

Google ontwikkelt al geruime tijd slimme beeldherkenning in de vorm van Google Lens. Deze dienst was alleen voor gebruikers van de Pixel 2-telefoons, Googles eigen smartphone. Lens wordt nu onderdeel van Google Foto's.

Werking
Google Lens werkt eenvoudig. Fotografeer iets, ga naar de app Google Foto's, tik op de foto en tik vervolgens op het pictogram van Lens. Dit pictogram staat bij de pictogrammen voor 'delen' en 'bewerken'. Google geeft daarna informatie over het gefotografeerde. Fotografeer bijvoorbeeld een bloem, en Google vertelt u zijn naam. Of richt uw toestel op een gebouw en Google toont er wat informatie over. Maak een foto van een poster van het Rijksmuseum en Google toont de route naar het museum. Fotografeer een visitekaartje en Google voegt de contactinfo toe aan uw contacten. 

Google Lens

Google Lens werkt alleen op Android-toestellen die de laatste update van Google Foto's hebben. Google voert deze update geleidelijk uit, dus het is even afwachten wanneer de update op het toestel verschijnt. Op termijn volgt de iPhone/iPad-versie, maar nog onbekend is wanneer.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.