SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Google Home te koop in Nederland

donderdag 25 oktober 2018

Google HomeGoogles slimme luidspreker 'Google Home' is met ingang van 24 oktober te koop in Nederland. 

Google lanceerde zijn slimme luidspreker twee jaar geleden. Maar Nederland moest wachten op de Google Home. Dat had alles te maken met de taal. De slimme luidspreker wordt met spraak bediend, maar verstond nog geen Nederlands. Maar nu is het apparaat hier te koop en spreekt hij onze taal.

Ondertussen heeft Google een kleinere versie van de luidspreker uitgebracht, de Google Home Mini. De apparaten zijn te koop bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. De Mini ligt daarnaast ook nog bij Albert Heijn in de schappen. De Home kost 149 euro; de Mini 59 euro.

Wat kan Google Home?

De luidsprekers staan altijd aan, ze worden direct actief als u tegen ze praat. Start het laatste ANP-journaal, vraag het apparaat wat de weersverwachting is, stel een kookwekker in. Verbind het apparaat met uw Spotify-account en op uw verzoek speelt de luidspreker uw favoriete muziek af. Daarnaast spreekt u eenvoudig een boodschappenlijstje in dat verschijnt in uw smartphone en waarmee u snel door uw supermarkt wandelt. Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.